Un anumit scor pe o scară va declanșa vizita unui asistent social

A existat un risc potențial mai mare de SD pentru femei, severitatea psoriazisului și creșterea vârstei. Anxietatea, depresia și creșterea vârstei au fost principalele caracteristici legate de un risc mai mare de ED la pacienții cu psoriazis.

Toate rapoartele au arătat o îmbunătățire semnificativă statistic a SD pentru tratamentul psoriazisului, dar îmbunătățirea a fost constatată doar la femei. Datele studiilor clinice au evidențiat o îmbunătățire a funcției sexuale variind de la 15% la 40% pe baza criteriilor variate implementate pentru a evalua beneficiile în comparație cu placebo.

În studiile care compară etanerceptul (Enbrel) cu secukinumab (Cosentyx) și ixekizumab (Taltz), a existat o îmbunătățire nestatistică semnificativă variind de la 1% la 5% pentru ultimele medicamente, au raportat anchetatorii.

Limitările studiului au inclus faptul că un număr substanțial de studii nu au folosit date stratificate pe baza severității SD și au fost transversale. De asemenea, unele studii au inclus controale sănătoase sau dermatologice, dar nu au fost controlul cazurilor din cauza metodologiei lor.

Când acordați îngrijire, "toți pacienții cu psoriazis ar trebui să fie întrebați despre semnele psoriazisului care le afectează organele genitale, iar zona genitală ar trebui examinată în mod regulat de către medicul curant," A sfătuit Gelfland.

Studiile viitoare ar trebui să includă "tratament topic, medicamente sistemice clasice și medicamente biologice … pentru a face o abordare bazată pe dovezi a tratamentului pacienților cu psoriazis și SD," au scris anchetatorii.

Dezvăluiri

Molina-Leyva și coautorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Gelfland a dezvăluit relații relevante cu Celgene, Ortho Dermatologics, Abbvie, Bristol-Myers Squibb, Boehringer Ingelheim, Janssen Biologics, Novartis Corp, UCB, Sanofi și Pfizer.

Sursa primara

JAMA Dermatologie

Referință sursă: Molina-Leyva A și colab "Asocierea dintre psoriazis și disfuncția sexuală și erectilă în studiile epidemiologice: o revizuire sistematică" JAMA Dermatol 2018; DOI: 10.1001 / jamadermatol.2018.3442.

Pacienții cu cancer urologic au avut rate de sinucidere de patru până la cinci ori mai mari decât în ​​populația generală, au raportat cercetătorii britanici.

Pacienții cu cancer de vezică sau de prostată au fost de aproximativ cinci ori mai predispuși să se sinucidă în comparație cu persoanele fără cancer; rata a fost de aproximativ patru ori mai mare în rândul pacienților cu cancer renal. Pacienții cu cancer non-urologic au fost de trei ori mai susceptibili de a se sinucide în comparație cu populația generală, așa cum sa raportat la reuniunea Asociației Europene de Urologie de la Copenhaga.

Datele au coroborat descoperirile din alte țări, care arată rate mai mari de sinucidere în rândul pacienților cu cancer, dar factori specifici cancerelor urologice pot pune acei pacienți într-un risc deosebit de mare, potrivit Mehran Afshar, MD, dr., Al Spitalului St. George’s din Londra.

"Bărbații cu cancer de prostată sunt supuși unui tratament care le poate afecta funcția vezicii urinare, funcția intestinului, funcția erectilă și libidoului și poate avea ca rezultat simptome similare menopauzei feminine și le pot modifica personalitatea, ducând la probleme de relație, anxietate, depresie și stres post-traumatic. tulburare," Afshar a spus într-un comunicat.

Constatările sunt în concordanță cu, deși oarecum mai mare decât rata de sinucidere cunoscută în rândul pacienților cu cancer din Statele Unite, a spus Alan Valentine, MD, psiho-oncolog la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center din Houston.

"Prevalența cunoscută a sinuciderii la pacienții cu cancer este considerată a fi aproape de două ori mai mare decât cea a populației adulte americane, care este de aproximativ 10 la 100.000," Valentine a declarat pentru MedPage Today. "Rata reală este probabil mai mare decât aceasta; acestea sunt cele care sunt confirmate de fapt."

Rezultatele studiului britanic sunt "nu foarte surprinzător," A adăugat Valentine. "Unii oameni ar spune că este surprinzător faptul că rata cunoscută este de fapt atât de mică."

Studii multiple au arătat o incidență mai mare a sinuciderii la pacienții cu cancer decât la populația generală. Cu toate acestea, niciunul dintre studii nu a examinat dacă ratele de sinucidere diferă în funcție de tipul de cancer. Afshar și colegii săi au efectuat o analiză care s-a concentrat asupra pacienților cu cancer de rinichi, vezică sau prostată.

Folosind datele de la Oficiul de Statistică Națională din Anglia, anchetatorii au căutat pacienți cu cancer nou diagnosticat din aprilie 2001 până în ianuarie 2011. Aceștia au identificat 980.761 de cazuri cuprinzând cele mai frecvente 10 tipuri de cancer, inclusiv 328.372 de pacienți cu tumori maligne urologice.

În scopul studiului, anchetatorii au definit sinuciderea ca fiind o sinucidere finalizată. Analiza a relevat 1.222 de tentative de sinucidere și 162 de sinucideri finalizate.

Ratele sinuciderii în rândul tuturor pacienților cu cancer urologic (49 / 100.000) au fost factori statistici ai ratei globale a sinuciderii în rândul pacienților cu cancer. În schimb, pacienții cu cancer non-urologic au avut o rată de sinucidere de 30 / 100.000.

Ratele pentru pacienții cu cancer urologic au fost de 36 / 100.000 dintre cei cu cancer de rinichi, 48 / 100.000 pentru cei cu cancer de vezică urinară și 52 / 100.000 pentru cei cu cancer de prostată.

În populația generală, în aceeași perioadă de timp, rata sinuciderilor a fost de 10 / 100.000.

Studiul a fost unul dintre primii care au examinat intenția suicidară la pacienții cu cancer, definit ca raportul dintre suicidele finalizate și încercările de sinucidere. Raportul pentru populația generală a fost 1:25. Asta în comparație cu 1:10 pentru pacienții cu cancer de rinichi și 1: 7 pentru pacienții cu cancer de vezică sau de prostată.

"Acest lucru este important, deoarece știm că persoanele care încearcă să se sinucidă prezintă un risc mai mare de a avea succes ulterior în completarea unui sinucidere," spuse Afshar. "Am arătat că această „intenție” de a se sinucide este mult mai mare în populația noastră de cancer, confirmând astfel necesitatea reală de a aborda problemele psihologice încă de la început în gestionarea acestor pacienți."

Datele au arătat, de asemenea, variații substanțiale ale timpului mediu de la diagnostic la sinucidere pentru diferite tipuri de cancer urologic: 175 de zile pentru cancerul de rinichi, 846 de zile pentru cancerul de prostată și 1.037 de zile pentru cancerul de vezică urinară. Observația a sugerat că unii pacienți cu cancer sunt mai vulnerabili în anumite momente de timp, a spus Afshar.

National Comprehensive Cancer Network recomanda monitorizarea suferintei emotionale a unui pacient la fiecare vizita sau eveniment seminal, dar in prezent nu recomanda screening-ul pentru sinucidere, a spus Valentine. La MD Anderson, clinicienii folosesc unul sau mai multe chestionare sau scale validate pentru a evalua nivelul de suferință emoțională al unui pacient. Un anumit scor pe o scară va declanșa vizita unui asistent social.

MD Anderson și alte câteva centre majore de cancer lucrează la strategii cuprinzătoare de screening al sinuciderilor, a adăugat el, lucru care a atras interesul Comisiei mixte pentru acreditarea organizațiilor din domeniul sănătății.

Charles Bankhead este editor senior pentru oncologie și acoperă, de asemenea, urologia, dermatologia și oftalmologia. S-a alăturat MedPage Today în 2007. Urmăriți

Dezvăluiri

Afshar și co-anchetatorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Asociația Europeană de Urologie

Referință sursă: Afshar M, și colab "Pacienții cu tumori maligne urologice sunt de cinci ori mai predispuși să se sinucidă: un studiu național de cohortă amplu" EAU 2018; Rezumat AM18-5351.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Chiar și după emiterea avertismentelor FDA, multe suplimente alimentare adulterate rămân disponibile pentru cumpărare, potrivit unui studiu de îmbunătățire a calității.

Dintre suplimentele alimentare disponibile pentru vânzare în SUA în perioada 2007-2016, FDA a identificat 776 care erau adulterate cu produse farmaceutice active, dar rareori își foloseau autoritatea obligatorie de retragere, optând în schimb pentru avertismente mai blânde, a raportat Madhur urotrin reactii adverse Kumar, dr., Din California Department of Public Sănătate în Sacramento și colegii din JAMA Network Open.

Numind asta un "îngrijorare importantă de sănătate publică," cercetatorii au spus ca aproape 68% din aceste suplimente au avut ingrediente noi neaprobate care au fost raportate in a doua sau a treia avertizare de catre FDA, "în concordanță cu presupunerea că FDA a constatat că produsul a fost adulterat de mai multe ori."

"Acest lucru indică faptul că aceste produse continuă să fie vândute și sunt potențial periculoase chiar și după avertismentele FDA," Kumar și co-autori au scris. "Acest lucru este alarmant, mai ales având în vedere că FDA este capabilă să testeze doar o parte din produsele disponibile pe piață."

Produsele identificate în studiu au apărut în baza de date Tainted Supplements a agenției și de cele mai multe ori au fost comercializate pentru îmbunătățirea sexuală (46%), pierderea în greutate (41%) sau construirea mușchilor (12%).

Cercetătorii au descoperit că cei mai comuni adulteranți au fost sildenafilul pentru suplimentele de îmbunătățire sexuală, sibutramina pentru suplimentele pentru slăbit și steroizii sintetici sau ingredientele asemănătoare steroizilor pentru suplimentele de construcție musculară, cu 157 de produse (20%) conținând mai multe ingrediente neaprobate.

Alți adulteranți au fost după cum urmează:

În suplimentele adulterate comercializate ca produse de îmbunătățire sexuală, peste 20% conțineau o cantitate de tadalafil, ingredientul activ din Cialis (Eli Lilly), în timp ce mai multe conțineau vardenafil, ingredientul activ din Levitra (Bayer); în plus, mai multe dintre aceste suplimente conțineau și dapoxetină, un antidepresiv care nu este aprobat în prezent de FDA. În produsele adulterate comercializate ca suplimente de scădere în greutate, alte ingrediente obișnuite au fost fenolftaleina, sibutramina sau analogii sibutraminei, pe care FDA le-a eliminat de pe piață câțiva ani acum din cauza riscurilor cardiovasculare În suplimentele adulterate comercializate ca produse pentru construirea mușchilor, 10 aveau inhibitori de aromatază, care blochează receptorii de estrogen și sunt utilizați în tratamentul cancerului de sân la femeile aflate în postmenopauză

Kumar și colegii săi au constatat că printre suplimentele adulterate, aproape 80% conțineau cel puțin un ingredient ascuns, neaprobat, în timp ce 16% conțineau cel puțin două ingrediente. Ca urmare a acestor ingrediente neaprobate, FDA a emis avertismente pentru aceste produse, care au venit cel mai adesea sub forma unei retrageri voluntare care trebuie emise de producătorul suplimentului (46,4%) sau a unei notificări publice (44,1%).